سیاسی

تشدید آرایش جنگی اسراییل و تاخیر دیپلماسی جهانی در تاریخ 16 اکتبر ـ عیسی صفا

تصویر اسرائیل و فلسطین

وزیر دفاع اسراییل بطور علنی اعلام کرد که حمله زمینی پس از تخیله غزه از طرف ارتش اسراییل انجام خواهد گرفت. یک میلیون غزه ای در مدت کوتاهی غزه جنوبی را تخلیه کرده اند. بمباران غزه همچنان بشدت ادامه دارد و اسراییل بی اعتنا به هشدارهای سازمان ملل ، افکار عمومی جهانی و بسیاری از دولت ها ،بمباران را ادامه می دهد. نتانیاهو همچنان نابودی کامل حماس را هدف  خود اعلام می کند. دفتر وی روز دو شنبه اعلام کرد که : « هیچ آتش بسی در غزه در جریان نیست»، ورود دومین ناو جنگی آمریکا ( آیزنهاور) را نیز باید در جهت تشدید آرایش جنگی ، آنهم برای جنگی بزرگ در منطقه ارزیابی کرد. دولت اسراییل 28 محل در نوار مرزی با لبنان را تخلیه کرده است که خبر از امکان باز شدن یک جبهه جنگی از طرف حزب الله لبنان را می دهد. ورود حزب الله لبنان به جنگ با اسراییل با تصمیم ایران رخ خواهد داد. حکومت جمهوری اسلامی دیگر امکان ورود به جنگ با اسراییل را علنی کرده است و می گوید که در صورت تشدید حملات اسراییل جبهه جنگی جدیدی باز خواهد شد و ایران مداخله خواهد کرد. جو بایدن روز یکشنبه در مصاحبه ای اعلام کرد که : « اشغال غزه اشتباه دولت اسراییل خواهد بود». البته این جمله بایدن را نباید به معنای تنش زدایی ارزیابی کرد.

تصویر فلسطین و اسرائیل

تصویر فلسطین و اسرائیل

در کنار آرایش جنگی ارتش اسراییل که علنی و آشکار است ، دیپلماسی بین المللی لنگان لنگان از پشت حوادث جنگی حرکت می کند و در سطح آن نیست. آنتونی بلینکن نماینده سیاست خارجی آمریکا پس از دیدار از اسراییل با روسای چند کشور منطقه ،امروز ( دوشنبه) دو باره به اسراییل بر می گردد. امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در قطر با اسماعیل هانیه نماینده سیاسی حماس دیدار داشت. نماینده امور انسانی سازمان ملل روز سه شنبه به کشورهای خاور نزدیک خواهد آمد ، در همین روز اولاف شولتز وارد اسراییل خواهد شد. کاترین کولونا وزیر امور خارجی فرانسه پس از دیدار از اسراییل به مصر رفته است. چین و روسیه تا حدی در این  دیپلوماسی پیچیده و چند جانبه شرکت دارند و عموما خواهان آتش بس و تامین حقوق فلسطینی ها در تشکیل یک دولت مستقل هستند.

بسیاری از رهبران دولت های غربی که یک طرفه در پشت دولت ظالم اسراییل قرار گرفته اند با دغل بازی می پرسند برای دیپلماسی و مذاکره با چه نیرویی در فلسطین بایدرابطه  بر قرار کرد؟ از نظر آنها حماس یک سازمان تروریستی است که نمی تواند طرف مذاکره باشد و تشکل های دیگر هم فاقد پایگاه و نیرو در بین مردم فلسطین هستند. حتی محمود عباس نماینده اتوریته فلسطین هم اعلام کرد که حماس نماینده فلسطین نیست. البته قبلن نتانیاهو چند بار اعلام کرده بود که « حماس برای ما خوبست !» چرا در گذشته دولت های اسراییل از وجود حماس اظهار خوشنودی می کردند؟ چونکه حماس ، این نیروی ارتجاعی و فناتیک با شعار های خرافی اسلامی بین مردم فلسطین تفرقه می انداخت ، چونکه مردم فلسطین را از نظر جغرافیایی دو تکه می کرد ، چونکه اتوریته نیمه شکل گرفته فلسطنی به رهبری محمد عباس  را تخریب کرده و بنابراین از امکان تشکیل دولت فلسطین جلوگیری می کرد.

در دهمین روز جنگ اسراییل باحماس و دیگر نیروهای فلسطنی، باید جمع بندی کرد که دیگر سرنوشت این جنگ از آنها فراتر رفته و قدرت های منطقه ای  و جهانی باید در ادامه جنگ و یا تنش زدایی تصمیم بگیرند.

 

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *