عیسی صفا : همینگوی ایرانی
شروع ماجرا :
ادبیات زندگی او یک ماجراجویی است و می تواند شخصیتی در یک رمان باشد. مربی بوکس، پناهنده سیاسی، کمونیست، عیسی صفا نیز نویسنده متون سیاسی ایران است.
عیسی صفا
با هیکل عظیم، سبیل های پر و پیراهن قرمزش بی توجه نمی ماند. این پناهنده ایرانی از زمان فرار از رژیم آیتالله خمینی در سال 1982 در نانتر زندگی میکند. او که متعهد به حزب کمونیست است، مقالات سیاسی بیشماری را در روزنامههای خارج از ایران منتشر کرده است و همچنین نویسنده کتابی قابل توجه در مورد خمینی است. ، که توضیح می دهد که چگونه، در سال 1979 اسلامگرایان ایران انقلاب را از چپها ربودند.
در نانتر، مرد ما، 59 ساله، بیشتر به خاطر مربی بوکس در سالن بدنسازی پابلو-پیکاسو شناخته می شود. امروز که او را در پای برج های ایلو می بینید، «همینگوی» ایرانی لبخند می زند. او با لهجه ی زیبای فارسی اش به ما می گوید که به تازگی رمانی با لها رمتتان منتشر کرده است.
«به پدرانم برگردعشق های من، ادبیات در این کتاب فرهنگ عشایری دوران کودکی ام را زنده می کنم…» عیسی صفا در واقع در قبیله ای بزرگ در شمال غرب ایران، قربانی فشارهای حکومت شاه به دنیا آمد. مردم سرکش، مغرور و سرکش»، تصریح می کند. او به عنوان وارث خوب فرهنگ خود، امروز آرزو دارد داستان های زیبایی که در خانواده گفته می شود، آوازها و رقص ها را به لمس خورشید ماندگار کند.
حماسه ای قهرمانانه را تصور می کند. عشایری که در ایران زندگی میکنند، این روایت حقایق واقعی، شخصیتهای خانوادهام و داستانهای تخیلی را در کنار هم قرار میدهد.نگاهی دیگر به (‘ایرانداستان عیسی صفا ما را در مناظر باشکوه ایران فرو می برد، سبکی که از رئالیسم جادویی وام گرفته شده است، جایی که قهرمان با جن ها ملاقات می کند و پلنگ ها را به فرزندی قبول می کند، در نوستالژی غم انگیزی فرو می رود، نویسنده برعکس، نگاهی خوش بینانه به قهرمان خود دارد.
او که مطمئناً از سنت خود بریده است، اما آرزوی تبدیل شدن به یک شورشی مدرن را دارد. «از طریق این رمان، میخواهم به جوانان کمک کنم تا زندگی خود را در سر بپرورانند.» این کتاب با همه ریشهکنشدهها، با همه ستمدیدگانی که حرف زدن ممنوع هستند، صحبت میکند. زبان مادری و ترویج فرهنگ آبا و اجدادی شان.
«من به هر دو ایرانی که به ترجمه رایگان به فارسی در اینترنت دسترسی دارند می گویم تا به آنها امید بدهم و همچنین دوباره بنویسید تا به فرانسوی ها یادآوری کنم که همه ایرانی ها ملا نیستند. از مردم عشایری شروع میشود که فضای زیادی به زنان میدهند و رابطهای دارند که من آن را فولکلور با دین توصیف میکنم.»
در قسمت کتاب ها می توانید رمان زیبای آیریلمیش ( جدامانده ) و به فروانسوی ( le séparé ) را به صورت رایگان دانلود کنید