رفیق احسان طبری نظریه پرداز حزب توده ایران در جایی می گوید مشابهت هایی در سیر حوادث تاریخ ایران و فرانسه دیده می شود. می توان در تایید نظر رفیق طبری به دو انتخابات غیر منتظره در ایران و فرانسه را هم اضافه کرد : مرگز ناگهانی رئیسی و تحمیل شدن یک مدیریت انتصابات به جامعه و انحلال مجلس شورا بوسیله مکرون و انتخابات زود رس و پرعجله و تحمیل آن به جامعه و همه نیروهای سیاسی. رای 32 در صدی جریان حزب راست افراطی« تجمع ملی» به رهبری مارین لوپن و ژوردن باردلا (JORDAN BARDELLA)که با 28 سال سن لیست این حزب را در انتخابات اروپا به پیروزی بی نظیر تاریخی رساند ، مانند مرگ ناگهانی رئیسی در ایران عمل کرده است. هم ایران و هم فرانسه در شوک تاریخی هستند.
چه نیروهایی در مجلس شورای آینده فرانسه در انتخابات 30 ژوئن و 7 ژوئیه دست بالا را خواهند داشت؟ این آن پرسش پایه ای است که امروز در فرانسه مطرح می شود و در روزهای آینده محور تحول های سیاسی این کشور خواهد بود.
قبل از اینکه به سراغ موازنه قوای سیاسی برای آینده انتخابات مجلس برویم ،باید زیر پای خواننده را با نتایج انتخابات اروپا در فرانسه محکم کنیم:
نتایج انتخابات اروپا نیروهای سیاسی فرانسه را « سه قطبی» کرده است یعنی :
1ـ حزب تجمع ملی راست افراطی مارین لوپن با 32 در صد رای در فراسنه زمین لرزه ایجاد کرده است. جریان دیگر راست افراطی « تسخیر مجدد» به رهبری اریک زومر با حدود 6 در صد رای و چریان های کوچکتر راست افراطی را در مجموع به 40 در صد رای رسانیده است.
2 ـ حزب مکرون ( نوزایی) شکست اصلی را با 15 در صد رای متحمل شده است. ریشه بحران سیاسی کنونی فرانسه در این سقوط حزب مکرون نهفته است. حزب سوسیالیست با متحدش « محل جمهوری» فقط یک در صد با جریان مکرون فاصله دارد و نزدیک به 14 در صد ای آورده است.
3 ـ مجموعه چپ با 32 در صد رای موقعیت خود را در پارلمان اروپا حفظ کرده و حتی یک نماینده بیشتر کسب کرده است.
مجلس آینده فرانسه بین این سه نیروی اصلی تقسیم خواهد شد و اکثریت در موضع امکان تشکیل دولت قرار خواهد گرفت. در همین جا خوانندگان باید توجه کنند که ترجمه در صد های انتخابات اروپا به مجلس داخلی فرانسه درست نیست و ما در واقع با دو نوع انتخابات با ویژگیهای خود برخوردار هستیم. بازهم باید توجه کرد که زمان کوتاه است و دور اول انتخابات مجلس در کمتر از سه هفته خواهد بود و امکان کارعمقی برای پیدا کردن نمایندگان جدید برای مجلس را بسیار محدود می کند. مساله اصلی هم در این است که حزب مکرون اکنون در مجلس اکثریت نسبی دارد. انتلاف چپ دومین نیروی مجلس از نظر تعداد نماینده است و حزب تجمع ملی مارین لوپن در رده سوم با فاصله قابل توجه قرار دارد. چگونه این موازنه قوا در مجلس در انتخابات آینده می تواند دگرگون شود؟ یکی از این شیوه ها ائتلاف ها و اتحادهای جدید است.
در زمینه اتحاد در شرایط نوین جریان چپ سریع تر و موثرتر از رقبای خود عمل کرده است یعنی با توافق سریع بر ارایه کاندیدای واحد در همه محل ها به یک توافق تاریخی دست یافته است. از طرف دیگر چپ فرا رفته و تشکیل یک جبهه به نام « جبهه خلقی نوین» را اعلام کرده است که احزاب چپ و سندیکاها و سایر نیروها را در بر می گیرد. جبهه خلق قبل از جنگ دوم جهانی در فرانسه تشکیل شده بود و در مدتی کوتاه دستاوردهای بزرگی برای زحمتکشان بدست آورده بود. یکی از کسانی که ضرورت احیای جبهه خلقی در شرایط نوین را مطرح کرده بود خود من بودم که بارها در حزب کمونیست فرانسه این ضرورت را مطرح کرده بودم. هنگام فعالیت در فوروم اجتماعی جهانی و اروپا هم مشاهده می کردم که این فوروم های نوعی از جبهه هستند و می توان برپایه آن جبهه سیاسی تشکیل داد. اکنون جبهه نوین خلقی تشکیل شده و کار را برای برنامه دولت آینده شروع کرده است.
حزب تجمع ملی مارین لوپن هم در جستجوی نیروی متحد برای خود به حزب « جمهوریخواهان» نزدیک شده و توانسته نظر رهبر حزب اریک سیوتی (Eric ciotti) را برای همکاری جلب کند که دیگر رهبران و کادرهای جمهوریخواهان با رد همکاری با حزب تجمع فرانسه خواهان برکناری دبیر اول حزب خود شده اند. البته ژوردن باردلا نماینده حزب تجمع ملی معتقد است چند ده نماینده مجلس حزب جمهرویخواه به آنها خواهد پیوست، اما حزب تجمع مای در جلب اتحاد با حزب راست افراطی تسخیر مجدد موفق نبوده است از طرف دیگر جریان مکرون هم به حزب جمهوریخواهان پیشنهاد اتحاد داده است. بنابرین حزب جمهورخواهان اولین قربانی سیاسی بحران کنونی شده است. ساعت 11 امروز چهار شنبه مکرون یک چلسه خبری خواهد داشت تا مواضع خود را روشن تر کند.
12.06.2024
البته باید همواره متذکر شد که این ارقام و آمار انتخاباتی بورژوازی پر از دهها دوز وکلک و اختلاث رای و غیره در بر دارند و خالی از حقایق تاریخی بوده ، و همواره تصویری را که کمیته رهبری دولت بورژوازی خواهان آنست ، به مردم بجای واقعییت و حقیقت کاذب را نشان میدهند ؛ مثلا اگر ما بدنبال این حقیقت باشیم که نتایج واقعی آرای حزب ناسیونالیست افراطی چه قدر بوده ، اولأ ، ۵۲ درصد غایبین که از دادن رای سر باز زدند را کم کنیم « ۳۲ ضرب در ۰،۴۸ مساویست بآ ۱۵،۳۶ در صد » تازه باید چند اصلاح دیگه هم کرد تا به حقیقت واقعی نزدیکتر شد ؛ ثانیئأ ، حدود دو در صد اشتباهات وفحا شی و خط خوردگی یا سایرآرای باطله باضافه دوازده تا پانزده در صد آرای سفید مردم و کارگران را کم کنیم به نتیجه واقعی نزد یکتر میشویم یعنی ۸۴٪ ۱۵،۳۶ مساوی ۱۲٫۹ ٪ رای شمرده برای نماینده ناسیو نالیست راست افراطی ! امروز تازه مهندس ایلان ماسک به مردم آمریکا خبر داده که با هوش مصنوعی ماشینهای ا لکترونیکی شمارش آرا را متوان تغییر داد ، در حال حاضر فرانسه تا ۲۴ در صد شمارش با ما شینهای ساخت کارخانه « د یک شنه » وزیر جورج بوش ۲۰۰۰ــ ۲۰۰۴ حمله عراق ، ساخته شده که قابل تغییر شمارش آرائ انتخاباتی هستند ؛ بالاخره با کم کردن مقدار تقلب « که شامل آ را ی مردمی ک فوت کردن ، اسباب کشی کردن ، با هوش مصنوعی دزد ید ن آرای کاندیدای پیشرو و موافق سوسیالیم انقلابی و حامی طبقه کارگر، که از رائیش دزدی با هوش مصنوعی می شود ، ۱۵٪ کم شود تازه به حقیقت ۷٫۸ ٪ در صد میرسیم ، که نزدیکتر به در صد حقیقی حزب ناسیونالیست افراطی «مارین لوپن» از ۳۰ سال اخیر بوده و چندان تغییری نکرده و همواره ۵ تا ۸ د صد رای را کسب کرده ؛