سیاسی

چرا اسراییل ، آمریکا و دول غربی مخالف آتش بس هستند؟ عیسی صفا

یک ماه پس از حمله ارتش اسراییل به غزه و همچنین کرانه باختری فلسطین ، غزه به قول گوترش رئیس سازمان ملل به « گورستان کودکان» تبدیل شده است. تعداد کشته ها که اکثرا کودک ، زنان و سالمندان هستند از ده هزار گذشته و بیش از 26000 هزار نفر زخمی شده اند.  بمباران اردوگاه پناهندگان ، بیمارستانها و همه مناطق غزه در چند روز اخیر شدت گرفته است. نیروی زمینی ارتش اسراییل وارد مناطقی از غزه شده و به گفته خود غزه را به دو نیمه تقسیم کرده است. هدف اعلام شده ارتش اسراییل نابودی حماس و سایر گروه های مسلح در غزه است. دست یافتن به این هدف به معنای محاصره و اشغال کامل غزه و جنگ تن به تن با نیروهای مسلح فلسطینی است. یک ماه بمباران غزه چند در صد از نیروهای نظامی حماس را نابود کرده است؟ آماری در دست نیست و برعکس تخریب خانه های مسکونی ، بیمارستانها و سایر مراکز مدنی کار پیشروی زمینی ارتش  اسراییل را به دلیل بسته شدن خیابانها زیر آوار ، دشوارتر می کند و از طرف دیگر پناه گرفتن و مخفی شدن چریک های فلسطینی را آسان تر می کند.روشن است که حماس رهبران طراز اول خود را در معرض حمله ارتش اسراییل قرار نخواهد داد.

یکی دیگر از فرازهای جنگ جنایتکارانه اسراییل علیه مردم فلسطین ، امکان باز شدن جبهه های دیگر جنگ و بویژه ورود حزب الله لبنان به جنگ بود که با سخنرانی حسن نصرالله رهبر این جریان وی اعلام جنگ با اسراییل نکرد ، در عین اینکه از امکان « واقعی بودن یک جنگ بزرگ» حرف زد. او با تاکید بر عدم اطلاع جریان خود از نقشه حمله حماس به اسراییل و تاکید بر « صد در صد فلسطینی» بودن این حمله هم جریان خود و هم جمهوری اسلامی ایران را از برنامه ریزی این حمله مبرا داشت.

اما برگردیم به پرسش اینکه چرا اسراییل  ، آمریکا و…. به یک آتش بس تن نمی دهند و آمریکا حداکثر از یک « وقفه انسانی» حرف می زند؟ اگر مثلا به دلیل آمریکا در رد آتش بس مراجعه کنیم این طور است که : حماس از این فرصت برای بازسازی خود استفاده خواهد کرد. و اما به نظر نویسنده اسراییل به دو دلیل با آتش بس مخالف است : اول اینکه دولت کنونی اسراییل راه حل سیاسی برای مساله فلسطین ندارد. در واقع اسراییل با « صلح ابراهیم» و تلاشهای دیگر برای تفاهم و کنار آمدن با کشورهای عربی ، هدف پاک کردن صورت مساله فلسطین را دنبال می کرد. اسراییل در کرانه باختری به گسترش کولون ها ادامه داده ( و می دهد) و فکر می کرد می تواند مبارزه برای تشکیل یک دولت واقعی فلسطینی را به فراموشی تاریخی بسپارد.محمود عباس در دیدار با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجی آمریکا بوی گفت که یک نسل کشی در غزه در جریان است و غزه بخشی از سرزمین فلسطین است.

اما دلیل دوم دولت اسراییل برای رد آتش بس نظامی است. ارتش و دولت اسراییل بدنیال یک پیروزی نظامی چشمگیر و کاپیتولاسیون حماس و سایر نیروهای نظامی و حتی متحدان و پشتیبانان سیاسی آنها هستند. ارتش اسراییل بدنبال ضربه نظامی زدن به حزب الله لبنان و حتی ایران است ، از نظر دولت اسراییل فرصت گرانبهایی پیش آمده که آمریکا ایران را بمباران کند .پیروزی نظامی اسراییل باید آنچنان چشمگیر باشد که حمله حماس در 7 اکتبر و عملیات وی در اسراییل حقیر و کوچک نمایانده شود. در واقع دولت اسراییل از نظر نقشه نظامی در ابهام ها دست و پا می زند و کورکورانه مردم غیر نظامی غزه را بمباران می کند که باعث برانگیختن افکار عمومی جهان علیه خود و متحدان غربیش شده است.  اکثر دولت های جهان هم در اعتراض به جنایات جنگی اسراییل موضع گرفته اند و اسراییل همچنان در مسیر انزوای جهانی پیش می رود. به تاریخ 12 نوامبر جلسه ای بین ایران و عربستان سعودی در ریاض برگزار خواهد شد که خطوط آن بطور فشرده این چنین بیان شده است که :« پایان دادن به جنایات جنگی اسراییل علیه غزه و کرانه غربی و فرستادن کمک های انسانی به این ناحیه است.». به اضافه بر خی کشورهای آمریکای لاتین ، آفریقای جنوبی هم دیپلمات های خود را از اسراییل فرا خواند. اکنون سوال این است : آمریکا تا کجا با جنایات جنگی اسراییل همکاری خواهد کرد؟

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *